Jij als lid Noodhulpteam Rode Kruis District Haaglanden...

Wat doet het Rode Kruis Noodhulpteam? Het Noodhulpteam treedt op bij grootschalige ongevallen en rampen en werkt samen met ambulancepersoneel en andere medische professionals. Je werkt in georganiseerd verband en wordt hierbij aangestuurd door een teamleider. Samen met andere teamleden zorg je voor het inrichten van de opvanglocatie, het opvangen van lichtgewonde slachtoffers en je voert eerste hulp handelingen uit. Je bent ook verantwoordelijk voor het signaleren en doorverwijzen van letsels en/of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden. Jij als lid van het Noodhulpteam… Je onderschrijft onze grondbeginselen, hebt een hulpverlenende instelling en een goede conditie. Je bent bereid een training te volgen en mee te draaien in de eerste hulpverlening bij grotere evenementen, om goed geoefend te blijven. Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen. Jij bent iemand die direct in actie komt als er iets gebeurt en niet bang om verantwoordelijkheid te nemen. Je kunt goed luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers. Je bent een echte teamspeler, flexibel en sterk in communiceren. Je kunt zowel zelfstandig als onder aansturing werken. Je bent in staat om binnen gegeven kaders zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken. Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en krijgt bij voorkeur van je werkgever de ruimte om direct je werkplek te verlaten bij een oproep. Je bent mobiel bereikbaar, bereid een pager te dragen en hierdoor binnen 15 minuten inzetbaar. Je bent fysiek in staat om alle taken uit te voeren.

Wij zijn....
De grootste vrijwilligersorganisatie die wereldwijd noodhulp biedt aan de meest kwetsbare mensen ongeacht afkomst, ras of geloof. Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid, dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat.
Meer dan dertigduizend Rode Kruis vrijwilligers verlenen in Nederland samen Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs).
We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Wij bieden….
Boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk waarmee je het verschil kunt maken in een noodsituatie.
Een introductie, de opleiding tot hulpverlener Noodhulpteam, de benodigde oefenmomenten en een goede begeleiding.
De mogelijkheid om je (nog) verder te ontwikkelen in de hulpverlening.
Vergoeding gemaakte kosten en kilometers en een verzekering tijdens het uitvoeren van je activiteiten.

Interesse....
Neem voór 6 februari 2017  contact op met Richard Woord, hoofd Noodhulpteam Haaglanden (rwoord@rodekruis.nl of tel nr. 06 - 42 30 69 88.)
Voor meer informatie over het Nederlandse Rode Kruis: www.rodekruis.nlAlgemene informatie:
Wie zoeken we? zie omschrijving
Waar? Haaglanden
Wanneer? in overleg
Reiskostenvergoeding? ja
Verzekering? ja
Meer informatie bij:
Voor meer informatie over deze vacature en te kunnen reageren moet u eerst inloggen!

Vacaturebank online!

Elke dag worden er meer vacatures zichtbaar! Houd de site dus in de gaten.
Ziet u al een aantrekkelijke vacature, schrijf u in en wie weet heeft u binnenkort al leuk, interessant vrijwilligerswerk.
Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op via de mail

Inloggen

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

Wachtwoord vergeten?

Bent u nog niet ingeschreven?
Klik dan hier »