Nieuws

2021: Wat biedt Rijswijk Doet jou aan?

Wat doen de coördinatoren van Rijswijk Doet het allerliefst? Organisaties in Rijswijk nog beter bijstaan in het vinden van vrijwilligers. Vrijwilligers helpen bij het vinden van een klus bij een leuke organisatie. Helpen met tips en advies over werven, boeien en binden. En vrijwilligerswerk nóg beter op de kaart zetten.
 

Nieuwe naam: Rijswijk Doet

Als coördinatoren van het vrijwilligerscentrum Rijswijk stonden wij voor deze uitdaging begin 2020. In juli zetten we een belangrijke stap door een nieuwe naam en gezicht te presenteren. Voortaan gaan wij door het leven onder de dynamische naam Rijswijk Doet.
 
Waarom? Om te benadrukken dat wij er voor heel Rijswijk zijn. En we zijn doeners, net als jullie. Aan de slag!
 

De koele cijfertjes

De koele cijfertjes leren ons dat Rijswijkse organisaties en vrijwilligers ons na de naamwisseling nog beter hebben kunnen vinden. Op onze website www.rijswijkdoet.nl kregen we 44% meer bezoekers in de periode nadat we Rijswijk Doet gingen heten. Ook op Facebook (dit jaar met 15% gestegen), Linkedin (van 0 naar 159 contacten!) en Instagram (inmiddels 281 volgers) weten jullie ons te vinden.
 

Plannen voor komend jaar: netwerken en academie

Net als jullie laten wij ons niet uit het veld slaan door corona. Zodra we elkaar weer mogen ontmoeten, nodigen we jullie uit voor een leuke en leerzame netwerkbijeenkomst, uiteraard inclusief een heerlijke bitterbal en een drankje. Op het programma staat het thema: Hoe kan ik mijn vrijwilligers binden & boeien (bijvoorbeeld door korte klussen aan te bieden), etc. De datum volgt zo snel mogelijk als de wereld er weer wat normaler uitziet! 
 
Ook zijn we druk bezig met een gevarieerd aanbod voor de vrijwilligersacademie voor 2021. Een aantal organisaties gaf op ons verzoek aan wat zij interessant vinden voor hun vrijwilligers. Een tipje van de sluier kunnen we natuurlijk alvast oplichten. 
 

Workshops vrijwilligersacademie in 2021

Voor alle vrijwilligers:

 

Vanwege groot succes bieden we de workshop Assertiviteit weer aan in 2021. Deelnemers leren hoe ze hun grenzen aan kunnen geven op een positieve manier. Nee zeggen mag, maar hoe doe je dat? 
 
Nog een oude bekende: workshop Omgaan met stress en piekeren. Dit is een veelvoorkomend probleem voor veel mensen. En dan hebben we ook nog corona…
 
Grip en Glans is een training voor mensen die een verlies te verwerken hebben. De tijdsinvestering is enkele dagdelen, maar dat ik ook echt nodig voor een stukje verdieping met als resultaat meer grip op je situatie.
 
Op veler verzoek organiseren we dit jaar ook een workshop Omgaan met dementie. Veel organisaties en vrijwilligers hebben daar mee te maken, op het werk maar vaak ook in de thuissituatie. 
 
Communicatie, valt daar nog iets te leren? Wij denken van wel. Dus deze workshop bieden we graag aan. Valkuilen in de communicatie, goed luisteren, wat is een goed gesprek; dat zijn elementen die langskomen in deze workshop.
 
Voor jongeren:
 
Nieuw dit jaar is de workshop Fix je shit. Ja, je leest het goed. We gaan een training op maat maken voor jongeren die alles willen weten over praktische kennis en informatie waar jongeren behoefte aan hebben, zoals omgaan met geld, toeslagen aanvragen, etc. 
 
Voor organisaties:
 
Workshop Beleidsplan maken. Soms een ondergeschoven kindje, maar o zo belangrijk. Want hoe ga je met je vrijwilligers om, wat spreek je daarover met elkaar af, waar zitten de knelpunten. Allemaal vragen die aan de orde komen in deze workshop.
 
Een workshop Fondsenwerving stond ook bij verschillende mensen op hun verlanglijstje. Daaraan komen we graag tegemoet.
 
Zodra de planning rond is, laten we het je weten. Houd onze volgende nieuwsbrief en andere berichten dus goed in de gaten!
 

Vragen? Wij staan tot je beschikking

Heb je vragen over onze dienstverlening? Of over een vacature? Wil je sparren over het vrijwilligerswerk bij je organisatie? We zijn alle werkdagen beschikbaar, via email: info@rijswijkdoet.nl of telefonisch:
 
Marissa (maandag, donderdag, vrijdag) 06 4366 9033
Hajar (dinsdag, woensdag, donderdag) 06 3658 4614 
 
 
Beheer | Website: WMOMO