Cursus - Introductietraining Home-Start Rijswijk
Omschrijving:

Training Netwerken versterken is een aparte training, maar ook erg belangrijk voor Home-Start omdat de gezinnen die wij ondersteunen vaak over een klein tot geen sociaal netwerk beschikken.
Deze training geeft een goed beeld weer van de online Home-Start training.
Tijdens de cursus gaan we dieper in op de thema's uit het online gedeelte.

Programma

 

Start training Home-Start Rijswijk

Home-Start biedt steun aan gezinnen door het inzetten van getrainde vrijwilligers. Dat doen wij al 25 jaar in Nederland, ook in Rijswijk.

Momenteel wachten een aantal Rijswijkse gezinnen op een vrijwilliger.
Heb je affiniteit met kinderen en wil je je ervaring met opvoeden en opgroeien inzetten voor gezinnen die tijdelijk wat steun kunnen gebruiken in de vorm van een luisterend oor, gezelschap, tips en advies? Kun je een betrouwbare sparringpartner worden voor een gezin?

Eind september start de regio training voor nieuwe vrijwilligers weer. Deze training vindt plaats in Den Haag op de donderdagen 26 september, 3,10 en 17 oktober van 9.30 tot 14.30 uur. Tijdens de bijeenkomsten gaan we dieper in op de stof uit het online gedeelte.
Inhoud o.a.; Vrijwilligerswerk bij Humanitas, Home-Start ondersteuning, Uitgangspunten, Grenzen, Communicatie, Oefenen van praktijksituaties.

Meld je bij interesse aan bij de Home-Start coördinator Janine Gilliot via 0651049569 of j.gilliot@humanitas.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zie ook onze facebook pagina en www.home-start.nl voor meer informatie.

Graag tot ziens bij Home-Start Rijswijk!  

Doelgroep
Janine Gilliot e.a.
Vrijwilligers
volwassenenen met affiniteit met kinderen en gezinnen, opvoedervaring, 1 dagdeel per week beschikbaar. VOG vereist.
12
Gegevens
26-09-2019
3, 10 en 17 oktober 2019
9.30 -14.30 uur
Den Haag, locatie Prinsengracht of Leyweg
Beheer | Website: WMOMO