Seniorenmaatjes


Ben je geduldig en meelevend? Kun je goed luisteren? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Tientallen ouderen zoeken een maatje voor een wandeling, een spelletje, fietstocht of gewoon een gezellig praatje. Vrijwilligerswerk bij een oudere thuis of in een woonzorgcentrum, op een vast tijdstip of juist incidenteel, het kan allemaal. 

 

logo Samen is leuker

 
“Onze vrijwilligers geven kleur aan de dagen van onze bewoners’ aldus coördinator Lidewij van Roon. ‘Samen iets ondernemen of er alleen op uit gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Onze ouderen waarderen het enorm wanneer iemand langskomt voor een praatje, een potje schaak of een wandeling. Wij zoeken, samen met jou, naar vrijwilligerswerk passend bij jouw interesses, wensen en mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan open voor jouw ideeën.”
lvroon@cardia.nl 
Van Vredenburchweg 26, 2282 SH Rijswijk
070 8008549
 
Vrijwilligers helpen mantelzorgers. Partners, kinderen of familieleden die zorgen voor een naaste noemen wij mantelzorgers. Boodschappen doen, even iets voor jezelf doen of een tandartsbezoek is moeilijk te organiseren als je altijd thuis bent bij je naaste, bijvoorbeeld door dementie. Dan is een maatje heel erg welkom! Als respijtvrijwilliger breng je tijd door met de zorgvrager. Zo heeft de mantelzorger de handen vrij voor afspraken of om even te ontspannen. Wil je graag wat voor een ander betekenen? En vind je het leuk om te wandelen, spelletjes te spelen of een praatje te maken? Neem dan contact met ons op.
mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl 
Doctor H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk
070 7579200
 
Tussen het oude centrum van Rijswijk en het Rijswijkse bos vinden we woonzorgcentrum Vredenburch. Anastasia Marneth, coördinator informele zorg zegt hierover: ‘Wij bieden onze ouderen -veelal tachtig plus, chronisch ziek of kampend met een geheugenstoornis- een thuis in een gemoedelijke  omgeving. Wil jij als vrijwilliger hieraan bijdragen? Wij zoeken koffieschenkers, meerijders voor onze duofiets, helpende handen in ons restaurant en maatjes. Je bent bij ons altijd welkom, of je nu twee of twaalf uur in de week tijd hebt. Ben je vrolijk en kun je samenwerken? Maak dan een afspraak met ons.’ 
anastasia.marneth@florence.nl 
Van Vredenburchplantsoen 1, 2282 SK Rijswijk
070 7545300
 
Corine Looij werkt als coördinator informele zorg in Woonzorgcentrum Steenvoorde: “Onze locatie ligt midden in een parkachtige omgeving. De ideale plek voor een mooie wandeling of fietstocht. Helaas kunnen niet al onze bewoners dit nog zelfstandig. Neem jij hen mee? Maatjes zijn altijd welkom. Een paar uurtjes of meerdere dagdelen? Alles is mogelijk. Ons motto: ‘het leven leiden dat je lief is’ dragen wij uit aan onze bewoners en vrijwilligers. Wij zoeken, samen met jou, naar een functie die bij jouw wensen en mogelijkheden past. Kom je kennismaken?”
corine.looij@florence.nl
Generaal Spoorlaan 62, 2285 CH Rijswijk
070 7542222
 
Relatiebeheerder Conny van Dam: “WZH biedt onderdak en zorg aan verschillende doelgroepen. In de thuissituatie en in onze woonzorgcentra. Denk aan chronisch zieken, mensen met nah en ouderen met bijvoorbeeld dementie of Alzheimer. Ben je zestien jaar of ouder? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij ons. Wij zoeken bijvoorbeeld wandelvrijwilligers en maatjes. Een luisterend oor, geduld en begrip is belangrijker dan ervaring. Wist je dat wij kosteloos trainingen aanbieden? Vrijwilligerswerk kan bij ons ook s ’avonds of in het weekend. Maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.”  
cvdam@wzh.nl  
Lichtenbergweg 150, 2532 AK Den Haag
070 7561700
 
Beheer | Website: WMOMO