Workshop - Training vermoedens ouderenmishandeling
Omschrijving:

Wat doe je als vrijwilliger je gevoel zegt dat er ‘iets niet klopt’?
Je merkt bijvoorbeeld op dat een oudere ander gedrag vertoont, blauwe plekken heeft of dat er sprake is van financiële uitbuiting? Kijk je weg of ga je ernaar handelen?

Als vrijwilliger kun je een groot verschil maken door niet weg te kijken, maar de signalen te herkennen en naar te handelen. “Luisteren, praten, steunen, advies vragen, melden. Elke actie helpt om een eind te maken aan onveilige thuissituatie van de ouderen”.

Programma

GGD Haaglanden organiseert in samenwerking met Aicha Training & Coaching een training van 3 dagdelen voor vrijwilligers die met ouderen werken. Denk aan buddies, budgethulp, boodschap service etc. 

Het doel van de training is om de kennis over ouderenmishandeling en het werken met de meldcode te vergroten. De training zal een bijdrage leveren om vroegtijdig het gesprek aan te gaan over de signalen en de zorgen die de vrijwilligers hebben over de ouder(en).

Resultaten van de trainingen:
• Deelnemers hebben kennis over ouderenmishandeling.
• Deelnemers zijn zich bewust dat persoonlijke waarden en normen en dilemma’s die meespelen bij het in kaart brengen van signalen.
• Deelnemers hebben inzicht in het herkennen, objectief benoemen en concreet onderbouwen van signalen ouderenmishandeling
• Deelnemers kunnen handelen volgens de stappen van de meldcode.
• Deelnemers kunnen in gesprek over de signalen en zorgen van ouderenmishandeling

 

Let op! Je kunt je aanmelden door te mailen naar het email adres dat vermeldt staat bij meer informatie. Aanmelden doe je niet door op de aanmeld knop te drukken.

Doelgroep
GGD Haaglanden & Aicha Training & Coaching
Buurtbewoner, Mantelzorgers, Vrijwilligers
Vrijwilligers
0
Gegevens
26-04-2023
10-05-2023, 24-05-2023
19:00 tot 21:00 uur
Wordt bekend gemaakt
Beheer | Website: WMOMO