Veelgestelde vragen


Hieronder vind je vragen en antwoorden die je misschien verder helpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.
 

Ik heb niet veel tijd. Heeft het dan zin om vrijwilligerswerk te doen?

Dat heeft zeker zin! We kunnen samen op zoek gaan naar een korte klus. Of naar flexibel vrijwilligerswerk. Zo past het altijd in je drukke agenda. Kijk vooral alvast op de pagina ‘korte klussen’.
 

Kan ik hulp krijgen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk?

Heb je hulp nodig bij het zoeken? Vind je het spannend of moeilijk om zelf op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk? Dan kan een vrijwilligerscoach jou helpen. Deze coach is zelf ook vrijwilliger. Samen met de vrijwilligerscoach ga je het gesprek aan over je wensen. 
 

Kan ik ook vrijwilligerswerk doen als ik een beperking heb?

Vrijwilligerswerk doen met een beperking is uiteraard mogelijk. We kijken samen naar wat je kan en wat je leuk vindt. 
 

Kan ik vrijwilligerswerk doen als ik nog niet goed Nederlands spreek?

Je bent van harte welkom om samen met ons te kijken naar de mogelijkheden.
 

Moet ik een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren? 

Het is verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Dit wordt aan jou gevraagd door de organisatie waar je vrijwilligerswerk gaat doen. De VOG vraag je aan bij de gemeente Rijswijk. Voor vrijwilligers is de VOG gratis.
 

Ben ik verzekerd als ik vrijwilligerswerk doe?

Ja, dat heeft de gemeente Rijswijk voor je geregeld via de VGN vrijwilligersverzekering. Deze is er voor vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke stagiaires en mensen die in het kader van ‘ tegenprestatie’ vrijwilligerswerk doen.
 

Worden mijn onkosten vergoed?

Over het algemeen worden de onkosten van vrijwilligers vergoed. Dit verschilt echter per organisatie. Ga daarover het gesprek aan voordat je met het vrijwilligerswerk start.
 

Kan ik een workshop of training volgen?

Als vrijwilliger kan je gratis meedoen met alle workshops en trainingen die Rijswijk Doet aanbiedt via de Vrijwilligersacademie. We proberen gedurende het hele jaar een divers en interessant aanbod samen te stellen. Je vindt het aanbod op de pagina scholing en ondersteuning.
 

Hoe kan ik me aanmelden voor vrijwilligerswerk?

Je bent van harte welkom bij Rijswijk Doet in wijkcentrum Stervoorde. Mail naar info@rijswijkdoet.nl, of vul het contactformulier in, dan plannen we een kennismakingsgesprek met je in.
 
Maar kijk vooral eerst ook even op de vacaturebank. Daar kan je direct (zonder inloggen) reageren op een functie die bij je past. 
 

Wat voor vacatures staan er op de vacaturebank?

Op onze vacaturebank vind je tientallen vacatures van allerlei organisaties in Rijswijk. Van kinderopvang tot koffie rondbrengen bij ouderen. En van jongerencoach tot medewerker buurtbemiddeling.
 
Dus: voor elk wat wils!
 
Kom je er toch niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op. Dan denken we graag met je mee. 
Beheer | Website: WMOMO