Vrijwillige coaches


Wat is een vrijwillige Coach?

Een Vrijwillige Coach is iemand die een 'bijzondere' vrijwilliger ondersteunt, die zelf de stap naar vrijwilligerswerk te groot vindt. Dit kan iemand zijn die nieuw is in Nederland, de taal (nog) niet goed spreekt, een GGZ achtergrond heeft, ziek is (geweest) of een beperking heeft.
 
De vrijwillige coach biedt een luisterend oor, geeft de bijzondere vrijwilliger een steuntje in de rug en bouwt een vertrouwensrelatie op. Hij of zij loopt voor een onbepaalde periode mee met de 'bijzondere' vrijwilliger. Samen onderzoeken ze welk vrijwilligerswerk passend is. En samen stappen ze vervolgens af op de betreffende vrijwilligersorganisatie voor een kennismaking.
 
Ook als de 'bijzondere' vrijwilliger eenmaal aan de slag is bij een organisatie, blijft de vrijwillige coach in beeld om zowel de bijzondere vrijwilliger als de organisatie hierbij te ondersteunen. Net zo lang als nodig is.

Wil jij ook coach worden?

Begin 2022 plannen wij de training voor Vrijwillige coaches in. Is dit iets voor jou? Meld je dan vooral aan via info@rijswijkdoet.nl. We nemen dan contact op met je voor een gesprek.
 
 

Vind jij het spannend om zelf op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk?

Een van onze vrijwillige coaches helpt je graag. De vrijwillige coach praat met jou over wat je leuk vindt om te gaan doen. En helpt je bij het vinden van het juiste vrijwilligerswerk. Ook gaat de vrijwillige coach met jou mee op gesprek bij de vrijwilligersorganisatie.
 
Als je helemaal je plek gevonden hebt in het vrijwilligerswerk, ga je zelfstandig verder. Wanneer dat is, spreek je samen met je vrijwillige coach af.
 

Ben je begeleider?

Ben jij als begeleider verbonden aan een organisatie? En heb jij een cliënt die hulp van een vrijwillige coach kan gebruiken? Neem dan gerust contact op met ons voor een afspraak.
 

Voor organisaties:

 

Zijn er bij jouw organisatie vrijwilligers die coach willen worden?

Begin 2022 plannen wij de training voor Vrijwillige coaches in. Is dit iets voor jouw vrijwilligers? Laat het ons weten via info@rijswijkdoet.nl
 

Ken jij mensen die een vrijwillige coach nodig hebben?

Dat kan! De vrijwillige coach praat met de bijzondere vrijwilliger over hoe het gaat bij het huidige vrijwilligerswerk. En hoe het eventueel beter kan. 
 
 
Beheer | Website: WMOMO