Vrijwilligerscoaches


Wat is een vrijwilligerscoach?

Een Vrijwilligerscoach is iemand die een vrijwilliger met een bijzondere hulpvraag ondersteunt. Voor deze persoon is de zelfstandige stap naar vrijwilligerswerk te groot. Dit kan iemand zijn die nieuw is in Nederland, de taal  niet goed spreekt, een GGZ achtergrond heeft, ziek is (geweest) of een beperking heeft.
 
De vrijwilligerscoach biedt een luisterend oor, geeft de vrijwilliger een steuntje in de rug en bouwt een vertrouwensrelatie op. Samen onderzoeken ze welk vrijwilligerswerk passend is. En samen stappen ze vervolgens af op de betreffende vrijwilligersorganisatie voor een kennismaking.
 
Ook als de vrijwilliger eenmaal aan de slag is bij een organisatie, blijft de vrijwilligerscoach in beeld om zowel de bijzondere vrijwilliger als de organisatie hierbij te ondersteunen. Net zo lang als nodig is.

 

Vind jij het spannend om zelf op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk?

Een van onze vrijwilligerscoaches helpt je graag. De vrijwilligerscoach praat met jou over wat je leuk vindt om te gaan doen. En helpt je bij het vinden van het juiste vrijwilligerswerk. Ook gaat de vrijwilligerscoach met jou mee op gesprek bij de vrijwilligersorganisatie.
 
Als je helemaal je plek gevonden hebt in het vrijwilligerswerk, ga je zelfstandig verder. Wanneer dat is, spreek je samen met je vrijwilligerscoach af.
 

Ben je begeleider?

Ben jij als begeleider verbonden aan een organisatie? En heb jij een cliënt die hulp van een vrijwilligerscoach kan gebruiken? Neem dan gerust contact op met madhu.jokhoe@welzijn-rijswijk.nl voor een afspraak.
 

Ben je vrijwilligerscoördinator bij een organisatie?

Werk jij met vrijwilligers binnen jouw organisatie, en wil je een vrijwilliger laten opleiden tot vrijwilligerscoach? Zodat hij of zij andere vrijwilligers in jouw organisatie kan ondersteunen? Ook dat is een mogelijheid. 
 

Wil jij ook coach worden?

Ben je nog geen vrijwilliger, of misschien al wel, en maakt het idee om andere vrijwilligers te coachen je enthousiast? Kortom: wil je vrijwilligerscoach worden? Laat het dan weten door te mailen naar Madhu.Jokhoe@welzijn-rijswijk.nl. Of reageer op de vacature door hier te klikken.
 
Vrijwilligerscoaches zijn geslaagd

 

Ken jij mensen die een vrijwilligerscoach nodig hebben?

Dat kan. De vrijwilligerscoach praat met de vrijwilliger met een hulpvraag over hoe het gaat bij het huidige vrijwilligerswerk. En hoe het eventueel beter kan. 
 

Nieuwe coachtraining voorjaar 2023

Nieuwe data wordt snel bekend gemaakt
 

Contact

Heb je interesse in dit coachproject en wil je er meer over weten? Neem contact op met: Madhu.Jokhoe@welzijn-rijswijk.nll
 
Beheer | Website: WMOMO