Vrijwillige coaches


Vrijwillige coach - help Rijswijkers hun passie vinden

Herken je jezelf in de volgende punten? Dan ben jij misschien onze volgende vrijwillige coach!

  • ik luister graag naar anderen
  • ik ben geduldig
  • ik kan mensen enthousiast maken
  • ik krijg een glimlach als ik van iemand hoor ‘dankzij jou heb ik weer voldoening in m’n leven’
  • ik wil me graag inzetten voor de Rijswijkse gemeenschap

Wat ga je doen?

Bij Rijswijk Doet komen regelmatig inwoners die vrijwilligerswerk willen doen, maar niet goed weten wat ze willen en waar ze goed in zijn. Met deze inwoners voer jij 1-op-1 gesprekken om hun interesses en vaardigheden te ontdekken. Aan de hand van de vrijwilligersvacatures op onze website zoeken jullie vervolgens samen naar een passende plek. Als de inwoner er behoefte aan heeft ga je ook mee op kennismakingsgesprek. Ons team vrijwillige coaches wordt ondersteund en heeft regelmatig bijeenkomsten om ervaringen en tips uit te wisselen.

 

Vind jij het spannend om zelf op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk?

Een van onze vrijwilligerscoaches helpt je graag. De vrijwilligerscoach praat met jou over wat je leuk vindt om te gaan doen. En helpt je bij het vinden van het juiste vrijwilligerswerk. Ook gaat de vrijwilligerscoach met jou mee op gesprek bij de vrijwilligersorganisatie.
Als je helemaal je plek gevonden hebt in het vrijwilligerswerk, ga je zelfstandig verder. Wanneer dat is, spreek je samen met je vrijwilligerscoach af.

 

Ben je vrijwilligerscoördinator bij een organisatie?

Werk jij met vrijwilligers binnen jouw organisatie, en wil je een vrijwilliger laten opleiden tot vrijwilligerscoach? Zodat hij of zij andere vrijwilligers in jouw organisatie kan ondersteunen? Ook dat is een mogelijheid. 
 

Contact

Heb je interesse in dit coachproject en wil je er meer over weten? Neem contact op met: maarten.stolk@welzijn-rijswijk.nl 
 
Beheer | Website: WMOMO