Vrijwilligerscoaches


Wat is een vrijwilligerscoach?

Een Vrijwilligerscoach is iemand die een vrijwilliger met een bijzondere hulpvraag ondersteunt. Voor deze persoon is de zelfstandige stap naar vrijwilligerswerk te groot. Dit kan iemand zijn die nieuw is in Nederland, de taal (nog) niet goed spreekt, een GGZ achtergrond heeft, ziek is (geweest) of een beperking heeft.
 
De vrijwilligerscoach biedt een luisterend oor, geeft de vrijwilliger een steuntje in de rug en bouwt een vertrouwensrelatie op. Hij of zij loopt voor een onbepaalde periode mee met de vrijwilliger met de hulpvraag. Samen onderzoeken ze welk vrijwilligerswerk passend is. En samen stappen ze vervolgens af op de betreffende vrijwilligersorganisatie voor een kennismaking.
 
Ook als de vrijwilliger eenmaal aan de slag is bij een organisatie, blijft de vrijwilligerscoach in beeld om zowel de bijzondere vrijwilliger als de organisatie hierbij te ondersteunen. Net zo lang als nodig is.

 

Vind jij het spannend om zelf op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk?

Een van onze vrijwilligerscoaches helpt je graag. De vrijwilligerscoach praat met jou over wat je leuk vindt om te gaan doen. En helpt je bij het vinden van het juiste vrijwilligerswerk. Ook gaat de vrijwilligerscoach met jou mee op gesprek bij de vrijwilligersorganisatie.
 
Als je helemaal je plek gevonden hebt in het vrijwilligerswerk, ga je zelfstandig verder. Wanneer dat is, spreek je samen met je vrijwilligerscoach af.
 

Ben je begeleider?

Ben jij als begeleider verbonden aan een organisatie? En heb jij een cliënt die hulp van een vrijwilligerscoach kan gebruiken? Neem dan gerust contact op met de projectcoördinator: Annemarie.rozendal@rijswijkdoet.nl.voor een afspraak.
 

Wil jij ook coach worden?

Wil jij ook vrijwilligerscoach worden? Laat het dan weten aan projectleider Annemarie Rozendal. Op 4, 11 en 18 oktober starten we met een nieuwe training Vrijwilligerscoaches. Tijden: 19.00 tot 21.30 uur. Locatie wordt nog bekend gemaakt.
 
Vrijwilligerscoaches zijn geslaagd

 

Ken jij mensen die een vrijwilligerscoach nodig hebben?

Dat kan! De vrijwilligerscoach praat met de vrijwilliger met een hulpvraag over hoe het gaat bij het huidige vrijwilligerswerk. En hoe het eventueel beter kan. 
 

Contact

Heb je interesse in dit project en wil je er meer over weten? Neem contact op met de coördinator: Annemarie.rozendal@rijswijkdoet.nl
 
Beheer | Website: WMOMO