Taalmaatjes en andere maatjes


Naast Senioren- en Jeugdmaatjes zijn er in Rijswijk ook taalmaatjes, maatjes voor (chronisch) zieken en rouwenden nodig. Past een van deze onderstaande organisaties bij jou? Aarzel niet en neem contact op. 
 
Wil jij een gezin uit een ander land wegwijs maken op de school van hun kinderen?

Coördinator Josine van Dorst: “Als schoolmaatje help je gezinnen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond meer betrokken te zijn bij de school van hun kinderen. Goed contact tussen school en ouders is heel belangrijk voor de ontwikkeling van deze kinderen, die meestal veel hebben meegemaakt en hier met een achterstand beginnen”. Een goede start op school is het halve werk. 

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen via schoolmaatjesons.josine@gmail.com

 
‘Taalmaatjes en taaldocenten, daar zoekt Welzijn Rijswijk naar’ aldus coördinator Jacinta Jansing. ‘Als taalmaatje oefen je iedere week een uurtje of langer met een anderstalige die beter Nederlands wil leren spreken, lezen of schrijven. Uiteraard krijg je van ons ondersteuning en begeleiding. Interesse? Neem vooral contact met ons op.
taalmaatjes@welzijn-rijswijk.nl 
Doctor H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk
070 7579200
 
Ger Bulder is voorzitter van Zonnebloemafdeling Rijswijk: ‘Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan zij graag zouden willen. Als maatje bij de Zonnebloem kom je bij mensen thuis én gaan jullie samen op pad. Bezoekjes en uitstapjes waar onze mensen naar uitkijken en nog lang van nagenieten.’
rijswijkzonnebloem@gmail.com 
John F. Kennedylaan 223, 2285 AH Rijswijk ZH
06 551 611 47
 
‘Als vrijwilliger bij de Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg bied je kortdurende en intensieve hulp in iemands laatste levensfase. Je waakt, signaleert en biedt praktische en emotionele steun. Wij zijn er ter ondersteuning van de ander’ aldus coördinator Maud Beunis.
info@terminalezorg.nl 
Burgemeester Patijnlaan 1900, 2585 CB Den Haag
070 7541330
 
Consulent Carmen van Haren: “Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking en of chronische ziekte mee laten doen in de maatschappij. Dat is ons motto. Thuismaatjes, Oppasmaatjes, Speelmaatjes en gastgezinnen ondernemen activiteiten, passen op of nemen tijdelijk de zorg van de mantelzorger over. Zo geniet iedereen van een fijne dag.
vtvdenhaag@vtvzhn.nl 
Marie Heinenweg 3, 2533 SX Den Haag
06 38287144
 
Coördinator Popi Tsafou: ‘Onze buddy’s ondersteunen kwetsbare mensen die kampen met eenzaamheid, beginnende dementie of een chronische ziekte, Het is een waardevolle vorm van betekenisvol contact waarmee jij als Buddy écht verschil maakt. Help jij hen een stapje vooruit met een wandeling, een kop koffie of een luisterend oor?’
info@buddynetwerk.nl 
Burgemeester van Karnebeeklaan 6, 2585 BB Den Haag
070 3649500
 
Inge Verhoeven: ‘Een dierbare verloren? Dan staat de wereld stil. Wat overblijft is het gevoel dat niets er nog toe doet. Onze maatjes zijn lotgenoten die herkenning, erkenning en troost bieden. Begrijp jij dat rouwen tijd kost? Geef je dan op als maatje.’
rouwenverlies.rijswijk@humanitasdelft.nl 
Nassaulaan 23, 2628 GA Delft
06 51297326
 
De deelnemers van Vriendendienst zijn allemaal heel verschillend, in leeftijd, in achtergrond en in hobby’s, maar ze hebben een ding gemeen: ze hebben allemaal een achtergrond in de GGZ. Door hun psychiatrische achtergrond worden ze vaak belemmerd om leuke dingen te ondernemen. Ze willen wel, maar durven het nog even niet. Vriendendienst brengt de vrijwilliger in contact met een deelnemer. Vrijwilligers van Vriendendienst bezoeken gedurende één jaar een vast maatje. 
Jacques Perkstraat 3, 2274 GP Voorburg
088 357 78 70 
Beheer | Website: WMOMO