Agenda

Netwerkspel De Doorfluistercirkel voor en door Rijswijkse organisaties

Datum:
00-04-2021
Rijswijk Doet wil graag het netwerk tussen organisaties versterken en jou adviseren over trends op het gebied van vrijwilligerswerk. Fysiek bijeen komen gaat helaas nog niet. Een online meeting is dan een alternatief. Wij hebben echter het idee dat velen van jullie hier inmiddels helemaal klaar mee zijn.
 
Weet je nog hoe dat vroeger ging, het doorfluisterspel? Jij fluistert iets in het oor van je buurman, die fluistert het weer verder en aan het eind vertelt de laatste persoon wat het zinnetje was. Dat is meestal iets anders dan waarmee het spel begon.
 
Een soortgelijk spel willen wij in april met de Rijswijkse organisaties gaan spelen, rond een onderwerp dat velen van ons bezighoudt; wat wil de moderne vrijwilliger. 
 
Daarom hebben wij iets nieuws bedacht, waarbij we toch met elkaar in gesprek kunnen komen: de doorfluistercirkel.
 
In de maand april gaan jullie met elkaar gaan bellen en praten over het thema De moderne vrijwilliger. Eigenlijk een ouderwets principe in een nieuw jasje. Live afspreken (één op één) in plaats van bellen mag natuurlijk ook.
 

Hoe werkt het?

Wij maken in de laatste week van maart belschema met een indeling. Organisatie A start en belt met organisatie B. Jullie bespreken het onderwerp ‘de moderne vrijwilliger’ en wat dat voor je betekent. Wat uit dat gesprek komt, bespreekt organisatie B weer met organisatie C. Zo gaat het verder tot de cirkel eindigt bij Rijswijk Doet.
 
Wat daaruit komt? We hopen natuurlijk op een heleboel verrassende inzichten en tips. Wij zorgen er uiteraard voor dat die na afloop van het spel bij iedereen terecht komen via de mail, onze website, nieuwsbrief en sociale media. 
 

Thema: De moderne vrijwilliger

Het thema van deze doorfluistercirkel is De moderne vrijwilliger. Deze vrijwilliger wil niet meer jarenlang op een vaste ochtend per week bij één organisatie zitten. Hij/zij zoekt korte klussen, of is alleen in de zomer beschikbaar. Of éénmalig. Hoe ga je daar als organisatie mee om? 
 

Thee en koekjes

Om het goede gesprek te stimuleren zullen we je uiteraard ‘voeden’ met gespreksstof over de moderne vrijwilliger. Maar ook letterlijk voeden, met thee en koekjes. Want dat hoort erbij als je met elkaar aan de telefoon hangt. Doe je mee, dan brengen we het thee-pakket bij je langs.
 

Doe je mee?

Vind je dit een te gek idee? Reageer dan direct op onze mail en meld je aan. Wij plaatsen je in het schema, zodat je weet wie jou belt en wie jij vervolgens moet bellen. 
 

Vragen?

Heb je vragen over de doorfluistercirkel? Neem gerust contact op met ons.
 
 
Marissa: 06 5466 9033 (maandag, donderdag, vrijdag)
Hajar: 06 3658 4614 (dinsdag, woensdag, donderdag)
Beheer | Website: WMOMO