Nieuws

2021: Nieuwe workshops en netwerken

 

 

Net als jullie laten wij ons niet uit het veld slaan door corona. Zodra we elkaar weer mogen ontmoeten, nodigen we de Rijswijkse organisaties uit voor een leuke en leerzame netwerkbijeenkomst, uiteraard inclusief een heerlijke bitterbal en een drankje. 

 
Nu dat nog niet kan, hebben we een interactief netwerkspel bedacht: de Doorfluistercirkel. Hier lees je hoe dat plan eruit ziet. Doe je mee? Meld je dan vóór eind maart 2021 aan! 
 
Ook zijn we druk bezig met een gevarieerd aanbod voor de vrijwilligersacademie voor 2021. Een aantal organisaties gaf op ons verzoek aan wat zij interessant vinden voor hun vrijwilligers. 
 

Workshops vrijwilligersacademie in 2021

Voor alle vrijwilligers:

 
Een oude bekende: de workshop Omgaan met stress op donderdag 25 februariDit is een veelvoorkomend probleem voor veel mensen. En dan hebben we ook nog corona…
 
Vanwege groot succes bieden we de workshop Assertiviteit weer aan in 2021, op maandag 26 april om precies te zijn. Deelnemers leren hoe ze hun grenzen aan kunnen geven op een positieve manier. Nee zeggen mag, maar hoe doe je dat? 
 
Grip en Glans (september, precieze data volgen nog) is een training voor mensen die een verlies te verwerken hebben. De tijdsinvestering is enkele dagdelen, maar dat ik ook echt nodig voor een stukje verdieping met als resultaat meer grip op je situatie.
 
Op veler verzoek organiseren we dit jaar ook een workshop Omgaan met dementie (september/oktober, precieze data volgen nog). Veel organisaties en vrijwilligers hebben daar mee te maken, op het werk maar vaak ook in de thuissituatie. 
 
Communicatie, valt daar nog iets te leren? Wij denken van wel. Dus deze workshop bieden we graag aan, op maandag 5 juli. Valkuilen in de communicatie, goed luisteren, wat is een goed gesprek; dat zijn elementen die langskomen in deze workshop.
 
Voor jongeren:
 
Nieuw dit jaar is de workshop Fix je shit (27 mei en 3 juni). Ja, je leest het goed. We gaan een training op maat maken voor jongeren die alles willen weten over praktische kennis en informatie waar jongeren behoefte aan hebben, zoals omgaan met geld, toeslagen aanvragen, etc. 
 
Voor organisaties:
 
Workshop Beleidsplan maken op 29 maart. Soms een ondergeschoven kindje, maar o zo belangrijk. Want hoe ga je met je vrijwilligers om, wat spreek je daarover met elkaar af, waar zitten de knelpunten. Allemaal vragen die aan de orde komen in deze workshop.
 
Een workshop Fondsenwerving stond ook bij verschillende mensen op hun verlanglijstje. Daaraan komen we graag tegemoet. Deze workshop vindt plaats in juni, de precieze datum volgt nog.
 
Zodra de planning rond is, laten we het je weten. Houd onze volgende nieuwsbrief en andere berichten dus goed in de gaten!
 

Vragen? Wij staan tot je beschikking

Heb je vragen over onze dienstverlening? Of over een vacature? Wil je sparren over het vrijwilligerswerk bij je organisatie? We zijn alle werkdagen beschikbaar, via email: info@rijswijkdoet.nl of telefonisch:
 
Marissa (maandag, donderdag, vrijdag) 06 4366 9033
Hajar (dinsdag, woensdag, donderdag) 06 3658 4614 
 
 
Beheer | Website: WMOMO