Nieuws

13 april 2020 Hulpacties in tijden van Corona

Verschillende organisaties bieden tijdens de Coronacrisis extra hulp aan aan kwetsbare mensen. Sommige organisaties hebben hun bezigheden aangepast aan de veranderde situatie. Een aantal initiatieven op een rijtje.

Welzijn Rijswijk InContact

Welzijn Rijswijk wil inwoners van Rijswijk met elkaar verbinden. Dit doen ze door Rijswijkers met elkaar te laten bellen, of door oproepjes te plaatsen op het digitale prikbord. Kijk op Welzijn Rijswijk Incontact.
 

Rode Kruis hulplijn

Wie hulp kan gebruiken, kan  bellen: 070-4455888. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.
 

De Luisterlijn

U kunt 24 uur per dag terecht bij de Luisterlijn voor een gesprek van mens tot mens via 0900 0767 (24 uur per dag). Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid of iets anders. De vrijwilligers van de Luisterlijn hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal. Ze luisteren, denken met je mee, staan even naast je. Anoniem. 

 

De Zilverlijn

De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Deelnemers worden iedere week op een vast dagdeel gebeld door een getrainde vrijwilliger. De vrijwilliger biedt een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar behoefte aan is. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Aanmelden via 088 344 2000 of online https://www.ouderenfonds.nl/aanmeldenzilverlijn
 

ANBO telefoonlijn

Door het coronavirus krijgen ouderen in Nederland minder bezoek en aandacht van hun omgeving. De Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) heeft daarom een speciale telefoonlijn geopend voor ouderen die zich eenzaam voelen. Het telefoonnummer is: 0348-466666
 

Boodschappen en maaltijden

Welzijn Rijswijk

Heb je zelf vanwege de Coronacrisis geen gelegenheid om boodschappen te doen? Of ken je iemand die gebruik zou willen maken van een boodschappenservice? Mail dan naar: incontact@welzijn-rijswijk.nl en je verzoek wordt opgepakt door een medewerker. De boodschappen worden gedaan door de handhavers van de gemeente Rijswijk.

 

Jeugdteam Don Bosco

Het team van jeugdcentrum Don Bosco in Rijswijk grijpt de tijdelijke sluiting door het coronavirus aan om zich op een andere manier in te zetten voor de buurt. Zieke, oudere of eenzame mensen kunnen team Don Bosco inschakelen voor hulp.
 
De medewerkers van Don Bosco duiken de keuken in en bezorgen desgewenst elke dag een gezonde, verse maaltijd aan huis (in een straal van maximaal 3 kilometer van het Julialaantje in Rijswijk) en deze worden aan huis gebracht voor 5 euro. Ook opent Don Bosco hun telefoonlijn voor andere hulpvragen. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen of het uitlaten van de hond.
 
Ken je iemand die behoefte heeft aan een maaltijd? Iemand die niet zelf de deur uit kan voor boodschappen? Don Bosco is dagelijks tussen 10:00 en 18:00 bereikbaar op 06-28605152 of 070-3367070. Mailen mag ook: ikdoemee@donboscorijswijk.nl

 

ANBO

Het CBR heeft met ANBO en andere maatschappelijke organisaties afgesproken dat hun examinatoren boodschappen gaan doen voor ouderen die door het coronavirus aan huis zijn gekluisterd. 
 
Beheer | Website: WMOMO