Nieuws

ANWB Automaatje

Vervoerservice voor en door eigen inwoners

Word vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje Rijswijk! 

Lijkt het je leuk om ook een bijdrage te leveren aan ANWB AutoMaatje? Dat kan! We zoekt Welzijn Rijswijk de volgende vrijwilligers:

Chauffeur

Doe je graag iets voor een ander en heb je de beschikking over een eigen auto? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele plaatsgenoten met je eigen auto. Het is dankbaar en gezellig werk en je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden.

Als een deelnemer een rit aanvraagt, dan wordt deze gekoppeld aan een chauffeur. Als chauffeur word je hierover gebeld. Als je op het gevraagde moment kunt rijden, dan krijg je via de mail de details van de rit. Je haalt de deelnemer op het afgesproken moment op en brengt deze na afloop thuis. Onderweg heb je een praatje en als het nodig is, help je je passagier. Bijvoorbeeld met het doen van boodschappen of meelopen naar de bestemming.

Je krijgt als vrijwilliger een vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten, die de deelnemer na afloop van de rit direct aan jou betaalt. Je auto is APK-gekeurd en heeft minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B en een geldige VOG verklaring (of bent bereid die aan te vragen).

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje Rijswijk of wil je hier meer over weten? Stuur ons een berichtje en we nemen graag contact met je op: automaatje@welzijn-rijswijk.nl.


Matchmaker

Wil je je op een andere manier inzetten voor ANWB AutoMaatje Rijswijk? We hebben ook vrijwilligers nodig die de aangevraagde ritjes plannen. In de uren die jou passen kun je ondersteunen met het verbinden van deelnemers en geschikte vrijwilligers. Als matchmaker heb je met mensen te maken die je blij mag maken.

Tijdens de openingsuren kunnen deelnemers bellen om een rit aan te vragen en gelijk een praatje te maken. Je koppelt de aanvraag met hulp van een datasysteem aan een chauffeur. Je belt de chauffeur en als deze akkoord is, bevestig je dit aan de deelnemer. Daarnaast houd je contact met vrijwilligers en deelnemers en beantwoord je eventuele vragen.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje Rijswijk of wil je hier meer over weten? Stuur ons een berichtje en we nemen graag contact met je op: automaatje@welzijn-rijswijk.nl.

Bron: Automaatje - Welzijn Rijswijk (welzijn-rijswijk.nl)

Beheer | Website: WMOMO